fbpx
Petak , 18 Oktobra 2024

Članovi Saveza udruženja penzionera prikupljaju potpise za povećanje penzija

Danas do 14 sati, članovi udruženja penzionera širom Federacije Bosne i Hercegovine organizuju akciju prikupljanja potpisa na štandovima u mnogim gradovima. Ovom inicijativom pozivaju sve građane da se pridruže i podrže njihovu borbu za bolje uslove života.

Mi, penzioneri/umirovljenici, zahtijevamo:

  1. Izmjene člana 79 Zakona o PIO/MIO kojim će se omogućiti usklađivanje – povećanje penzija/mirovina prema rastu prosječne plate u Federaciji BiH.
  2. Izmjene člana 80 Zakona o PIO/MIO kojim će se omogućiti vanredno povećanje penzija kada je to potrebno (inflacija, rast troškova života itd.).
  3. Jednokratnu novčanu pomoć do donošenja izmjena Zakona o PIO/MIO.

PETICIJA

Mi, dole potpisani, zahtijevamo od Vlade Federacije BiH i oba doma Parlamenta Federacije BiH da donesu Izmjene i dopune Zakona o PIO/MIO koji će omogućiti kvalitetno redovno i vanredno usklađivanje – povećanje penzija.

Također, zahtijevamo od rukovodstva Saveza udruženja penzionera/umirovljenika u Federaciji BiH da organizuje masovne demokratske proteste ukoliko Vlada i Parlament Federacije BiH ne prihvate naše zahtjeve i prijedloge.

Penzioneri širom FBiH pozivaju sve građane da se odazovu i daju svoj potpis podrške kako bi se osigurala stabilnost i pravednost penzionog sistema. Vaš potpis može donijeti promjene koje će unaprijediti kvalitet života naših starijih sugrađana.

U Fojnici se potpisi prikupljaju na platou preko puta zgrade Opštine u ulici Bosanska!

mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Vijeće ministara BiH: Po 200.000 KM Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i Fojnici

Minutom šutnje za nastradale u katastrofalnim poplavama koje su zadesile našu zemlju počela je današnja …