Louise i Mark upoznali su se 1999. i znali su da žele zasnovati porodicu. Ovaj je par iz Engleske pokušao začeti otkako je Louise imala 32 godine, ali nisu imali uspjeha.

Nakon 16 godina i 18 pobačaja, Louise i dalje nije gubila nadu. Sada u 48. godini napokon je postala ponosna majka sina Williama.

„Mark i ja pokušavamo dobiti bebu od moje 32. godine. Propatili smo 18 pobačaja i potrošili 80.000 funti, ali sada kada gledam Williama, sve je vrijedilo. Nisam mlada kao nekada i treba mi vremena da ga uhvatim po kući, ali vrijedilo je“, rekla je novopečena mama.

„Nema te žalosti koja se može usporediti s gubitkom voljene i željene bebe, svi su vaši snovi i nade slomljeni. Pokušali smo i donorom jajašca, ali ni to nije uspjelo“, rekla je Louise.

Nakon otkrića, Louise je prošla potrebne terapije i rodila je sina Williama nakon 37 sedmica. Kaže da je držanje sina po prvi puta „Bilo nevjerovatno. Kada mi ga je hirurg dao, nisam mogla vjerovati, nisam mogla vjerovati da sam toliko sretna. Bio je predivan, kao da sam osvojila na lutriji“.

Kaže da je biti mamom najbolji posao na svijetu.