fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Jako nevrijeme pogodilo dio BiH: Vjetar nosio krovove i čupao drveće

Snažno nevrijeme, uz jak vjetar, pogodilo je rano jutros Srbac i okolinu. Pričinjena je značajna šteta na pojedinim objektima, prenosi BHMeteo.

Na pojedinim kućama vjetar je oštetio krovove. Krov je oštećen i na Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Mjesnoj zajednici Glamočani. Zbog oborenih stabala, saobraćaj je otežan na određenim saobraćajnicama.

nevrijeme glamocani drvo

Foto: Radio Srbac

Meteorolozi su i za danas najavili nestabilno vrijeme u BiH.

“Jače kiše, lokalno praćene grmljavinom u ovim trenucima najviše ima na sjeverozapadu zemlje. U narednim satima premještanje padavinske zone ka istoku i djelimično ka jugu. Na tom putu, kišni oblaci lokalno prerastu u nevrijeme, za koje je najveća šansa u dijelovima sjeveroistočne i istočne Bosne.

Padavinski talas u poslijepodnevnim satima napušta našu zemlju i odlazi u pravcu Srbije gdje su danas parametri za lokalne nepogode veći u odnosu na nas. Ipak i u poslijepodnevnim satima ne u potpunosti stabilno, rijetko uz još poneki zaostali nalet kiše.

nevrijeme krov

Foto: Radio Srbac

Novi intenzivitnji kišni talas i pljuskovi sa grmljavinom slijede od kasno večeras, najprije u Krajini, a sutra tokom dana i u većem dijelu ostatka zemlje. Lokalno moguće nevrijeme”, navedeno je na Facebook stranici BHMeteo.

Prema prognozi FHMZ-a, najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu djelomično vedro, povremeno sa pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

Nevrijeme uz krupniji led, podsjećamo, zahvatilo je sinoć područje Lukavca.

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …