fbpx
Subota , 15 Juna 2024

U Sarajevu se zatvorila još jedna pekara “Manja”

Nakon što je u aprilu ove godine druga poslovnica pekare Manja zatvorila svoja vrata u Sarajevu, isto se desilo i sa trećom koja se nalazila u naselju Kvadrant na potezu između Otoke i Buča Potoka. Naime, na poslovnom prostoru na ovoj lokaciji je ostavljena poruka kako je posljednji radni dan 31. maj.

“Poštovani kupci, obavještavamo vas da poslovna jedinica ‘Manja Otoka’ prestaje sa radom. Posljednji radni dan poslovnice je 31.05.2024. godine. Vaša Manja”, stoji u poruci, piše Crna hronika.

Podsjetimo, inspekcija je u martu ove godine pronašla svinjetinu u junećem bureku pekare “Manja” pa je tako isto obavještenje dočekalo građane koji su kupovali u ovom objektu na Koševu.

Međutim, brojni su razlozi zbog kojih su kupci iz Sarajeva bili nezadovoljni radom ove pekare. Prvo je počelo zbog javnih nastupa vlasnika ove pekare Saše Trivića, koji je na društvenim mrežama često veličao ratne zločince. Prošle godine je banjalučki biznismen veličao genocid i poručio Srbiji – “U Srebrenici smo vježbali za vas”.

Svojevremeno je na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz status “Jedan jedini”, a “najavio” je i prelazak iz komunista u četnike zbog, kako je naveo, “sarajevskih Srebrenica”.

Ovakvi statusi izazvali su žestoku reakciju građana koji su pozivali na bojkot proizvoda njegove kompanije.

Posljednje, što je izazvalo veliki revolt, a posebno uvrijedilo pripadnike islamske vjeroispovijesti, je da je Federalna uprava za inspekcijske poslove izvršila inspekcijski nadzor pekare “Manja” u Vogošći prilikom čega su utvrđene brojne nepravilnosti i prekršaji. Tačnije, tokom inspekcijske kontrole proizvoda “burek mini zaleđeno” u Poslovnoj jedinici Pekoteka “Manja” Vogošća pronađena je svinjetina.

Nekoliko puta mu je i razbijan izlog na pekarama kako na Koševu tako i na ovoj na Otoci koja je često bila meta izrevoltiranih građana.

Dakle, uključujući pekaru u naselju Kvadrant, “Manja” je svoje objekte u Kantonu Sarajevo zatvorila i na Koševu, u Vogošći kao i u naselju Čengić Vila 2.

Pročitajte i ovo

U 26. godini preminuo golman reprezentacije Crne Gore, prije samo 10 dana je oduševio naciju

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) jutros je objavila užasne vijesti jer je preminuo golman susjedne nogometne …