fbpx
Utorak , 25 Juna 2024

Manekenka s hidžabom zasjenila mnoge u Cannesu: Njeno elegantno izdanje oduševilo

Manenkenka Rawdah Mohamed, koja nosi hidžab, elegancijom je privukla pažnju na crvenom tepihu Cannes Film Festivala.

Prisustvovala je premijeri filma “The Apprentice” Alija Abbasija. Za ovu priliku je odabrala zanimljvu kreaciju modne kuće Cheney Chan koju je uklopila s hidžabom.

Izgled je upotpunila jednostavnom šminkom, naočalama i Boucheron nakit. Na društvenim mrežama je dobila brojne komplimente.

“Tako si predivna”, “Zasjenila si premijeru filma”, “Fenomenalno. Svake godine izgledaš sve bolje”, “Drago mi je što predstavljaš žene koje nose hidžab”, neki su od komentara.

Ona trenutno sarađuje s modnom agencijom The Society Management. Nosila je modne revije u Parizu, Oslu, Kopenhagenu itd. Krasila je naslovnice magazina Vogue i V.

Pored toga što se bavi manekenstvom, poznata je i po tome što se zalaže za prava muslimanki. Nakon što je Francuski senat donio odluku da muslimankama mlađim od 18 godina zabrani nošenje hidžaba na javnim mjestima, pokrenula je kampanju pod nazivom “Hands off my hijab” (“Skloni ruke s mog hidžaba”).

Pročitajte i ovo

opina 658x463

Opština Fojnica dodijelila 72 stipendije fojničkim studentima

Općina Fojnica dodjeljuje studentima visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na području općine Fojnica 72 stipendije …