fbpx
Srijeda , 19 Juna 2024

Godine nisu važne! Senada Todić je 63-godišnja studentica koja je diplomirala u Zenici

Da za sticanje akademskog znanja i iskustva nije kasno ni u sedmoj deceniji života svjedoči Seada Todić, 63-godišnja studentica četvrte godine Odsjeka za arapski jezik i književnost na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

S trenutnim prosjekom ocjena 9. Seadu, koja je svoju ljubav prema arapskom jeziku željela oplemeniti na Odsjeku za arapski jezik i književnost, dijeli svega par ispita od zvanja diplomiranog profesora arapskog jezika i književnosti.

Seada Todić - IPF u Zenici: 63-godišnja diplomantica na Odsjeku za arapski jezik i književnost

– Zaista se čovjek, što više uči, osjeća bogatijim. Ono što sam naučila o arapskom jeziku i kulturi može se mjeriti sa najljepšim poklonima. Apelujem na mlade ljude da stremljenja i granice koje žele dostići ne postavljaju neposredno ispred sebe, nego što dalje naprijed – kaže Todić.

Napomenula je da je ona dokaz koji govori u prilog tome da godine nisu važne.

– Važna je volja i želja da se učenjem obogati duh i tijelo. Naročito apelujem na buduće studente arapskog jezika na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici da ustraju, da ne odustaju na susretu sa prvim preprekama, i slast rezultata neće nikako izostati. Ovdje vas čeka tim izuzetno profesionalnih profesora i asistenata koji se maksimalno zalažu da vam prenesu svoje znanje – poručuje Seada Todić.

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici s ponosom ističu da je Seada Todić jedan od najboljih studenata na godini.

(Preporod.info)

Pročitajte i ovo

Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik

MJESTO RADEŠINE 148 Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik D. Be. Foto: GSS Prenj …