fbpx
Nedjelja , 19 Maja 2024

Pomama na pazarnom danu u Fojnici: Cvijeće, sadnice i jagode u fokusu

Fojnica je danas bila živo mjesto, obasjano suncem i obavijeno mirisima svježeg cvijeća i zelenila, dok su se stanovnici iz Fojnice, Kiseljaka, Busovače i Visokog okupili na tradicionalnom pazarnom danu.

Srijeda, kao i obično, donosi živahnu razmjenu poljoprivrednih proizvoda, mliječnih i mesnih proizvoda, ali i tekstila. Međutim, ovaj put su cvijeće, sadnice i rasadi privukli najveću pažnju.

Naš Zilko ističe da su jagode i kupus i dalje hit među kupcima, dok Edhem Merdžanić-Štela nudi domaći proizvod mladice ljetorasta i brusnice koji je također privukao mnogo interesenata.

Jedna od prodavačica, Mirsa Karalija, imala je pune ruke posla prodajući domaća jaja po cijeni od 13 KM, što je izazvalo veliki interes među posjetiteljima.

Ovaj pazarni dan nije samo prilika za kupovinu i prodaju, već je i društveni događaj koji okuplja ljude iz različitih dijelova regije. Neki su iskoristili priliku za druženje i razmjenu iskustava, dok su drugi došli sa strogo definiranim popisom proizvoda koje žele nabaviti.

Unatoč velikim gužvama, atmosfera je bila vedra i opuštena, što je samo dodatno obogatilo iskustvo pazarnog dana u Fojnici.

Pazarni dan u Fojnici nastavlja svoju tradiciju okupljanja i razmjene proizvoda, te ostaje važan dio kulturnog i društvenog života ovog mjesta.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Branko (Pero) Rajić iz Fojnice

Preminuo je Branko (Pero) Rajić iz Fojnice u 75. godini života. Ukop i misa zadušnica …