fbpx
Nedjelja , 19 Maja 2024

Veliko srce Meryem Bayrak: Nesebična podrška i prijateljstvo prema Fojničanki Nusreti

U turskom gradu Istanbulu, opština Bagcilar, jedna žena svojom neizmjernom dobrotom i humanošću ispisuje priču koja je dotakla naša srca.

Meryem Bayrak, zajedno sa svojim suprugom Ahmetom, otvorila je vrata svog doma, ali i svog srca, kako bi pružila podršku Fojničanki Nusreti Behlil u njenim teškim trenucima.

Nusreta Behlil, borac iz Fojnice, suočava se sa izazovima teške bolesti, iako je prepreka ogromna, ona nije sama u svom putu. Meryem, čiji se dom nalazi na hiljadama kilometara udaljenosti od Nusretinog rodnog grada, nije oklijevala da pruži podršku.

Sve je počelo kada su Nusretin sin Edin i Meryeminu kćerku Melek spojili zajednički posao u pošti u Ulmu. Kada je Meryem saznala za Nusretinu borbu, to nije bio samo trenutak saznanja, već početak jedne posebne veze. Meryem je svakodnevno posjećivala Nusretu u bolnici, pružajući joj podršku, osmijeh i nadu. A onda je, nakon terapija, Meryem ponudila svoj dom Nusreti i njenoj porodici.

“Moj dom je otvoren za sve ljude u potrebi, a posebno za naše Fojničane i njihove porodice”, rekla je Meryem, oslikavajući svoje beskrajno veliko srce.

Kako bi joj poželjela hajirli odlazak na hadž, Nusreta i njena porodica pozvali su Meryem u Fojnicu, gdje su je srdačno dočekali, a mi smo ih i fotografisali kako bi sačuvali dragocjene trenutke njihovog prijateljstva.

Ova priča o humanosti, prijateljstvu i podršci prema bližnjima ističe snagu ljudskog srca i pokazuje da prave vrijednosti nadilaze granice i udaljenosti.

Meryem Bayrak i Nusreta Behlil, dvije žene različitih svjetova, spojene su u prijateljstvu koje će zauvijek ostati urezano u sjećanjima onih koji su svjedoci njihove priče.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Branko (Pero) Rajić iz Fojnice

Preminuo je Branko (Pero) Rajić iz Fojnice u 75. godini života. Ukop i misa zadušnica …