fbpx
Subota , 27 Jula 2024

Enis Mehić stekao titulu Hafiza Kur’ana: Od prvog do četvrtog razreda medrese savladao hifz (FOTO)

Dana, 27. 4. 2024. godine, posljednje stranice Časnog Kur’ana pred Komisijom za hifz proučio je Enis Mehić, maturant Elči Ibrahim-pašine medrese, te tako stekao časnu titulu Hafiza Kur’ana.

Enis Mehić, sin Edina i Elvedine, rođen je 22. marta 2005. godine u Travniku. Učenik je četvrtog razreda Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku. Počeo je učiti hifz u prvom, a uspješno je završio učenje u četvrtom razredu Medrese.

Tokom svog školovanja, Enis je aktivno sudjelovao na različitim takmičenjima znanja, postigavši izvanredne rezultate. Osvojio je prvo mjesto na takmičenju iz Historije, kao i prvo mjesto na takmičenju iz Arapskoga jezika, koje je organizirao Rijaset Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini.
Osim akademskih dostignuća, Enis je također bio aktivan u sportskim takmičenjima, posebno u karateu, gdje je ostvario impresivne rezultate, kako na državnim tako i na međunarodnim takmičenjima.

Enis Mehić je 66. hafiz Kur’ana Elči Ibrahim-pašine medrese, a muhaffiz mu je bio profesor Kiraeta, dr. hfz. Fadil Bektaš.

Travnicki.INFO

Pročitajte i ovo

Spektakularni koncert “Fojničkog ljeta”: Adi Šoše oduševio publiku

Večeras je u ulici Mehmeda Spahe održan koncert koji je privukao oko 2500 ljudi, stvarajući …