fbpx
Ponedjeljak , 6 Maja 2024

Islamska zajednica u BiH: Cijena kurbana za ovu godinu 490 KM

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na jučerašnjoj redovnoj sjednici usvojio je Prijedlog za utvrđivanje cijene kurbana za 1445. hidžretsku/2024. godinu, pa tako cijena kurbana iznosi 490 KM.
Rijaset je na sjednici usvojio i prijedlog Odluke o osnivanju džemata Ledenice Gornje u Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Gradačac. Pružena je finansijska podrška Predškolskoj ustanovi “Nedžm” u Travniku, te odobrena finansijska podrška za projekte koordinatorica Odjela za brak i porodicu za 2024. godinu.
Usvojen je prijedlog za formiranje Komisije za izradu standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, te usvojen prijedlog za davanje saglasnosti na Pravila Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu.
Data je saglasnosti na prijedlog Pravilnika o izmjenama Pravilnika o plaćama, naknadama i drugim ličnim primanjima radnika u Javnoj ustanovi Specijalna biblioteka “Behram-beg” u Tuzli, te usvojen Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj BIZ Invest d.o.o. za 2023. godinu.
Usvojen je i zahtjev Media centra za davanje saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Media centru d.o.o. Sarajevo, kao i prijedlog Media centra u vezi projekta izgradnje antenskog stuba na Majevici.
Na sjednici su raspravljana i brojna pitanja o dodjeljivanju finansijske pomoći, o radno-pravnim statusima i kadrovskim pitanjima, te o tekućim pitanjima iz nadležnosti Rijaseta, saopćila je Islamska zajednica.

Pročitajte i ovo

Srebrenička majka Fazila Efendić, kojoj je danas pozlilo u Potočarima, prebačena u Sarajevo: Odmah joj pritekli u pomoć Fojničani koji su bili na licu mjesta

Ispred Memorijalnog centra u Potočarima danas se odvijala prava drama, nakon što je jednoj ženi …