fbpx
Ponedjeljak , 6 Maja 2024

12-godišnja Fojničanka Ilma Aletić donirala svoju kosu za djecu oboljelu od raka

U svojoj 12. godini, Ilma Aletić već pokazuje veliko srce i spremnost da pomogne drugima.

Ilma, rođena 17. oktobra 2011. godine, kćerka je Munevera i Elvise Aletić te ponosna sestra Farisa. Uz podršku svojih roditelja, Ilma je odgojena u atmosferi ljubavi, razumijevanja i pažnje prema drugima.

Učiteljica Fatima Kršić i njena razrednica Azra Memija, opisuju je kao “superodlikašicu” koja sjaji u školi ne samo svojim školskim postignućima već i svojom nevjerojatnom dobrotom i empatijom prema svojim vršnjacima.

Ilmina ljubav prema sportu i muzici također je nešto što je čini posebnom. Redovno trenira košarku, pokazujući svoju raznolikost interesa i spremnost da se izrazi kroz različite umjetničke i sportske aktivnosti.

Najnovija gesta dobrote koju je Ilma pokazala je darivanje svoje kose za djecu oboljelu od raka. U frizerskom salonu vlasnice Dženite Ramljak, Ilma je odlučila donirati 32 centimetra svoje kose, pružajući nadu i podršku djeci koja se bore s ovom teškom bolešću.

Kada je upitana o motivaciji za ovu gestu, Ilma je skromno odgovorila: “Želim pomoći djeci poput sebe. Znam koliko je važno imati podršku i osjećati se voljenim u teškim trenucima, i želim biti tu za svoje vršnjake koji prolaze kroz teške životne izazove.”

Ilmina želja da pomogne drugima i njen primjer empatije i dobrote nadahnjuju zajednicu i potiču nas sve da se angažiramo u činjenju dobra oko sebe. Njena priča nas podsjeća da čak i najmanji gesti dobrote mogu napraviti veliku razliku u životima drugih.

Ilma Aletić, sa svojih devet godina, već je pravi primjer dobrote i inspiracija za sve nas. Njena velikodušnost i empatija ne samo da osvajaju srca, već i mijenjaju svijet na bolje.

Pročitajte i ovo

Srebrenička majka Fazila Efendić, kojoj je danas pozlilo u Potočarima, prebačena u Sarajevo: Odmah joj pritekli u pomoć Fojničani koji su bili na licu mjesta

Ispred Memorijalnog centra u Potočarima danas se odvijala prava drama, nakon što je jednoj ženi …