fbpx
Ponedjeljak , 6 Maja 2024

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje pod uticajem alkohola. Današnje akcije su se fokusirale na naselje Ostružnica, gdje su pripadnici PS Fojnica zaustavljali i legitimisali učesnike saobraćaja u oba pravca.

Komandir Policijske stanice Fojnica, Samir Mašin, ističe važnost ovakvih aktivnosti: “Alkoholiziranost je jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nesreća, koje često rezultiraju teškim posljedicama. Naša misija je zaštita svih učesnika u saobraćaju, i zato apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i da ne sjedaju za volan pod uticajem alkohola.

Ove preventivne akcije su dio šire strategije Uprave policije usmjerene ka unapređenju ukupne sigurnosti u oblasti saobraćaja. “Aktivnosti PS Fojnica u ovom segmentu će biti nastavljene i u narednom periodu kako bismo osigurali bezbjednost svih učesnika u saobraćaju,” dodaje komandir Mašin.

Građani su pozvani da podrže ove napore i da zajedno doprinesu stvaranju bezbjednijeg okruženja na putevima.

Pročitajte i ovo

Srebrenička majka Fazila Efendić, kojoj je danas pozlilo u Potočarima, prebačena u Sarajevo: Odmah joj pritekli u pomoć Fojničani koji su bili na licu mjesta

Ispred Memorijalnog centra u Potočarima danas se odvijala prava drama, nakon što je jednoj ženi …