fbpx
Nedjelja , 26 Maja 2024
Danas je jače naoblačenje prešlo preko Bosne i Hercegovine i uslovilo kišu i pad temperature zraka, što je podsjetilo da je stigla jesen. Ipak, oni koji su danas posjetili Prokoško jezero, imali su priliku svjedočiti i snijegu. ( Anadolu Agency - Anadolu Agency )

Najavljene nove padavine: U jednom dijelu BiH mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova ove godine

Hladnije i nestabilno vrijeme nastavlja se i u narednim danima. U noći na subotu lokalno se očekuje mraz, a za vikend su najavljene nove padavine u vidu kiše i snijega. Na planinama centralnog pojasa Bosne mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova od početka godine, piše BHMETEO.ba.

PETAK(19.04.) – Prolazno stabilnije, tokom dana u većem dijelu zemlje uz sunčane periode. U noći na subotu postepeno naoblačenje sa zapada, oko ponoći oblaci bi zahvatili Krajinu, a do jutarnjih sati subote i ostatak zemlje. Najviše vedrine u tom slučaju zadržalo bi se nad centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Tako da u ranim jutarnjim satima subote mraz najviše prijeti Podrinju, dok bi svakim kilometrom zapadnije situacija bila nešto bolja.

SUBOTA(20.04.) – nakon hladnog i lokalno mraznog jutra, tokom dana pretežno oblačno. Kako dan bude odmicao pristizat će sve vise naoblake, a formiranjem plitkog ciklona u Jadranu i padavine. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša i snijeg u višim krajevima najprije će zahvatiti zapad zemlje, uz postepeno širenje na ostale krajeve. Sa dolaskom padavina tokom dana osjetno zahlađenje.

NEDELJA(21.04.) – Nestabilno vrijeme uz kišu, susnježicu i snijeg širom zemlje. U planinskim krajevima zapadne, centralne i istočne Bosne obilne snjezne padavine uz formiranje snjeznog pokrivača 10-30 cm. U nizinama u početku bez snijega, dok bi daljim padom temperatura u večernjim satima kiša prelazila u snijeg i u pojedinim nizinama Bosne. Hladno, uz zimske temperature u većini krajeva.

Tokom ponedeljka padavine bi postepeno prestajale, ali bi se nestabilno vrijeme zadržalo i u nastavku naredne sedmice. Zasada bez naznaka skorijeg povratka ljetnih temperatura.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća u 94. godini života. Ukop i misa zadušnica …