fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Oglasio se brat tragično stradale Amile Šehović

Amil Šehović, brat Amile Šehović, majke koja je preminula istog dana kad i njen sin Salih, koji je imao samo tri godine, oglasio se na svom Facebook profilu izražavajući svoju duboku tugu i vjeru u Božiju milost.

FOTO: FACEBOOK / AMILA ŠEHOVIĆ
FOTO: FACEBOOK / AMILA ŠEHOVIĆ
“Moja sestra Amila i njena džennetska ptica Salih su se vratili svome Gospodaru. Allah Plemeniti da ih uvede u prostrane džennete. Dženaza mojoj Amili sutra u Vukeljicima poslije ikindije, a mom Salihu u srijedu poslije podne u Sarajevu”, napisao je Šehović uz objavljene smrtovnice svoje 34-godišnje sestre i njenog 3-godišnjeg sina.

Smrt Amile i malenog Saliha ostavila je trajnu tugu u zajednici, a mnogi su izrazili saučešće i podršku porodici koja prolazi kroz ovu tešku životnu situaciju.

Mještani Vukeljića kod Fojnice ne pamte da je ovakva tuga pogodila njihovo mjesto.

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjana je danas, 16. aprila 2024, poslije ikindije namaza u Vukeljićima, kod tekije gdje je obavljen i ukop merhume.

Podsjetimo, u petak 12. aprila prije ponoći PU Stari Grad zaprimila je prijavu da je u Miljacki, područje Bentbaše, u koritu uočeno tijelo. U 01.30 sati, izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi i, uz nju tijelo djeteta do 4 godine. Ljekari su na licu mjesta konstatovali smrt obje osobe.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …