fbpx
Srijeda , 22 Maja 2024

Detalji o ubistvu Danke: Tragovi krvi u automobilu bili ključni dokaz

Nakon što je potraga za nestalom Dankom Ilić dobila tragičan epilog, pojavljuju se nove informacije koje su vodile do zločina i kako su otkrivene ubice.
Dvojica radnika vodovoda bacila su tijelo nestale Danke na divlju deponiju na Starobanjskom putu nakon što su djevojčicu udarili ispred dvorišta pojate gdje se igrala sa majkom i bratom, piše Blic.Kako saznaje “Blic” u službenom vozilu Vodovoda su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je urađena DNK analiza i potvrđen identitet nestale Danke Ilić.

“Po planu rada preduzeća, bilo je poznato ko je vozio automobil u kritično vrijeme, provjerom baznih stanica, to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubistvo”, kaže izvor “Blica”.

Ranije danas su pronađeni tragovi krvi na automobilu forenzičkom istragom i na osnovu toga su privedene dvije osobe.

Imamo loše vijesti o nestaloj Danki. Policija je uhapsila dva lica koja su, ako dobro razumijem, izvršila ubistvo male Danke. Kako shvatam priznali su djelo, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U međuvremenu deponija gdje se sumnja da je bačeno tijelo Danke intenzivno se pretražuje. Bager kopa non stop i čuje se zvuk mašina, piše Telegraf.rs

Pročitajte i ovo

U teškoj saobraćajnoj nesreći jutros poginuo 25-godišnji Aldin Mahmutović

Porodica i prijatelji oplakuju mladog, 25-godišnjeg, Aldina Mahmutovića koji je rano jutros preminuo nakon teške …