5. augusta 2023. godine, u Kuvajtskoj džamiji u Matuzićima (Medžlis IZ-e Doboj) održana je svečana hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza sestara Azemine i Emine Muratović.

U prisustvu hafiza, rodbine i prijatelja, dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Doboj Ibrahim-ef. Halilović koji je u svom obraćanju istakao da nam ovakvi događaji trebaju biti inspiracija u životu, čestitajući ovaj uspjeh mladim hafizama, njihovom muhaffizu i roditeljima.

Na ovom posebnom događaju, muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, kao izaslanik reisu-l-uleme, imao je čast uručiti diplome mladim hafizama.

U svom obraćanju, muftija je istakao da biti hafiz ne znači samo memorisati tekst Kur'ana, već i živjeti prema njegovim porukama, primjenjujući njegove vrijednosti u svakodnevnom životu. Dodao je kako je ova hafiska dova za dvije sestre blizanke pravi kuriozitet, rijedak i poseban trenutak koji zaslužuje posebno priznanje i pažnju.

Azemina i Emina Muratović, kćerke Hidajeta i njegove supruge Aide, rođene su 1999. godine u Zenici, a žive u Matuzićima. Završile su osnovnu školu u Matuzićima, a Srednju tehničku školu u Tešnju, smjer farmaceutski tehničar. Hifz su učile u periodu od 3 godine pred Muhaffizom hfz. Ahmed-ef. Bukvićem.