fbpx
Nedjelja , 26 Maja 2024

Kamioni Pomozi.ba krenuli ka destinacijama širom BiH: Blizu 500 tona hrane za socijalno ugrožene

Humanitarna organizacija Udruženje Pomozi.ba u sklopu “Ramazanske akcije“ počela je distribuciju blizu 500 tona hrane za socijalno ugrožene građane širom Bosne i Hercegovine. Akcija je započela jutrošnjim polaskom 25 kamiona iz Sarajeva prema 20-ak bh. gradova.

Predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić istakao je da ovim konvojem pomoći zvanično otvaraju Ramazansku akciju.

“Hrana će biti distribuirana širom Bosne i Hercegovine. Obuhvaćeni su svi kantoni, dio RS-a, veliki broj udruženja i organizacija će dobiti ovu hranu, a u kamionima se prvenstveno nalazi hrana, paketi koji će biti podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu širom BiH“, rekao je Karalić.

N1

Ističući da se radi o velikoj humanitarnoj akciji, Karalić je kazao da je ovo samo dio cjelokupne Ramazanske akcije od ukupno hiljadu tona hrane.

“U Bosni i Hercegovini je planirana podjela ovih 500 tona, a preostalih 500 tona već je u pripremi za podjelu, dio u Palestini, a dio u Siriji i Turkiye, odnosno područjima koja su prošle godine u ovo doba pogođeni strašnim zemljotresom. Mogu slobodno reći da je ovo najveća naša Ramazanska akcija do sada“, kazao je Karalić.

On je najavio i nastavak humanitarnih aktivnosti Udruženja “Pomozi-ba“ s ciljem da budu od koristi socijalno ugroženim kategorijama i društvu uopće.

Pojasnio je da danas poslani konvoj pomoći iz Sarajeva u ostatak BiH sadrži pakete u kojima se nalaze osnovne životne namirnice poput brašna, ulja, šećera i soli i da se radi o paketima od po 70 kilograma i u vrijednosti od oko 100 KM.

“Kao i do sada, dijelit ćemo i garderobu, higijenske potrepštine i sve ono što je građanima potrebno“, kazao je Karalić.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća u 94. godini života. Ukop i misa zadušnica …