fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Jeste li spremni? Ruže od 6 do 10 KM, najskuplji buket 550 KM

Međunarodni dan žena (Dan žena), dan je posvećen ženama i slavi se svake godine 8. marta.

 Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ženska ljudska prava, odnosno dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca piše Crna-Hronika.

U valu poskupljenja u Bosni i Hercegovini i cijene cvijeća su povećane tako ćete za jednu ružu izdvojiti od 6 do 10 KM. Ono što je zanimljivo, najskuplji buket sa 101 ružom ćete platiti 550 KM.

Banja Luka u odnosu na Sarajevo je dosta jeftinija.

Na Novoj pijaci (stočna pijaca), kako smo saznali, karanfili su dostupni po cijeni od jedne marke, dok se za ruže izdvaja 3.5 KM. Ovo je pristupačna opcija za one koji žele pokloniti cvijeće dragim damama bez prevelikog opterećenja budžeta.

S druge strane, u cvjećarama cijene se malo razlikuju. Tamo se karanfili mogu nabaviti po cijeni od 1.5 KM, dok su ruže nešto skuplje i koštaju 5 KM. Ista cijena vrijedi i kod pojedinih uličnih prodavača cvijeća, čime se pruža opcija kupcima da odaberu najpovoljniju varijantu u skladu s njihovim preferencijama i finansijskim mogućnostima.

Nabavne cijene cvijeća otišle „u nebo“

Kako navode u jednoj od banjalučkih cvjećara, i ove godine nabavne cijene su izrazito visoke, kao i repromaterijal. I cijene drugog cvijeća su nešto veće nego ranijih godina, ali trgovci ističu da ukoliko je nabavna cijena veća, samim tim je i maloprodajna.

Nabavne cijene su drastično porasle. Na primjer, nabavne cijena pojedinog cvijeća ove godine su iste kao maloprodajne prošle godine. Repromaterijal je takođe poskupio – ističu u ovoj cvjećari.

U susret Danu žena raste potražnja za poklonima, ali i cijene u cvjećarama pa će tako oni koji žele da obraduju pripadnice nježnijeg pola malim znakom pažnje morati pripremiti novčanik ukoliko dragu žensku osobu žele iznenaditi nekim bogatim cvjetnim aranžmanom.

Pročitajte i ovo

Popularna Razo u Sarajevu na meti pljačkaša

U Sarajevu se desio neobičan incident kada je popularna Razija Razo Čolaković, uživajući u poziranju …