fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Istraga ubistva kod Tuzle: Mađar, stopostotni invalid svirepo ubio suprugu koja je također invalid

Istražitelji provode opsežnu istragu kako bi se utvrdili svi detalji ubistva žene u prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle.

Kako Klix.ba saznaje da je glavni osumnjičeni njen muž s kojim je u braku bila godinu dana, a oboje su kao invalidne osobe bili članovi jednog streljačkog kluba te je u kući u kojoj su živjeli i pronađeno streljačko oružje i municija.

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa pronalaskom beživotnog tijela 48-godišnje Selme Baluković u porodičnoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica.

Kako je potvrđeno , dosadašnji tok istrage pokazao je to da je prvoosumnjičeni za ubistvo Balukovićev muž 50-godišnji državljanin Mađarske Erno Szabo – Csaki.

“Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša. Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. U kući je je pronađen i njen muž, 50-godišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, sa ubodnim povredama u predjelu abdomena. On je podvrgnut operativnom zahvatu u UKC –u Tuzla i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege”, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Jučer je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaj za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo.

“Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Također, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koji bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene”, naveo je Arnautović.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, Baluković i Szabo – Csaki vjenčali su se prije okvirno godinu dana, a živjeli su u porodičnoj kući nesretne žene.

Szabo – Csaki je stopostotni invalid koji kao pomagalo za kretanje koristi invalidska kolica, dok je Baluković, također kao invalidna osoba imala ograničeno kretanje.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Tužilaštva TK, svi dosadašnji tragovi vode do toga da je mađarski državljanin počinio ubistvo, a kako je došlo do nastanka povreda na njegovom tijelu pokazat će nastavak istrage.

Još uvijek nije poznato kada će osumnjičeni biti saslušan, zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …