fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Meteorolozi najavljuju promjene vremena: Stiže snijeg

U Hercegovini u srijedu ujutro, 21. februara, pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Livno -2; Drvar -1; Ivan Sedlo, Sokolac 1; Bugojno, Široki Brijeg, Stolac 2; Bihać 3; Sanski Most, Sarajevo 4; Srebrenica, Zenica 5; Banja Luka, Doboj, Trebinje, Tuzla 6; Bijeljina, Gradačac, Mostar 7; Neum 9 stepeni. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati preteženo oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Prije podne u Bosni lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U Sarajevu preteženo oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne. U prvom dijelu dana je povremeno moguća slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 10 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Biometeorološke prilike i dalje su relativno povoljne. Pri tome će opšta slika, uz duže sunčane periode, većim dijelom dana biti ljepša u Hercegovini i na jugozapadu. U Bosni će povremeno povećana naoblaka, kod osjetljivih osoba usloviti umjerene poteškoće u vidu promjene raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Sa postepenim razvedravanjem, drugi dio dio dana će u cijeloj zemlji biti ugodniji.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 22. 2. 2024., pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći u Hercegovini lokalno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne i tokom noći u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremen jaki udari juga. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, a dnevna od 9 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

U petak 23. 2. 2024., pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuje u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 9 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

U subotu 24. 2. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 17 °C.

U nedjelju 25. 2. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 10, a dnevna od 10 do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …