fbpx
Srijeda , 22 Maja 2024

Muzaferija nakon velikog uspjeha: Ovo je samo početak mojih dobrih rezultata

Elvedina Muzaferija, njbolja bosanskohercegovačka skijašica, oglasila se nakon što je ostvarila najbolji rezultat našeg skijanja u historiji Svjetskog kupa.

Muzaferija je jučer u utrci spusta održanoj u Crans Montan imala startni broj 28, ali je oduševila sve svojim skijanjem danas nakon kojeg je došla do četvrte pozicije s vremenom 1:28.06.

Najboljoj bh. skijašici 11 stotinki je nedostajalo da bude na podijumu.

– Pozdrav svim gledateljima, upravo sam završila utrku u Crans Montani, gdje sam završila na četvrtom mjestu, što je definitivno moj najbolji rezultat i za Bosnu i Hercegovinu. Stvarno sam presretna, drgao mi je da sam napokon pokazala da dobro skijam, da mogu parirati najboljima. Danas je definitivno bilo bizu podija, samo 11 stotinki. Nažalost, to sam izgubila u zadnjem dijelu staze, ali sam svejedno sretna i mislim da je ovo samo početak mojih dobrih rezultata – rekla je Muzaferija i dodala:

– Nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se nešto promijeni u BiH što se tiče zimskih sportova i da će nas na startu biti još više. Hvala vam što navijate za mene i pratite me i sutra – zaključila je Muzaferija.

Visočanka će nakon jučerašnjeg uspjeha biti među 25 najboljih spustašica svijeta, što znači da će nastupiti i na završnom takmičenju u Saalbachu.

 

Pročitajte i ovo

Mali gest, veliko srce: Plemenitost malene Fatime iz Kiseljaka

Fatima Mujić, učenica III-3 iz Gromljaka kod učiteljice Almire Dahije, je djevojčica koja se izdvaja …