fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Selma Bajrami: To što mi se desilo je velika nepravda, oni koji su gore stvari radili mojoj BiH dolaze i niko im ništa ne zabranjuje

“Ja neću da gatam. Smatram da to što se desilo je velika nepravda, veliki grijeh i sramota. Moja BiH je uvijek dočekivala raširenih ruku, čak i one puno gorih stvari koje su činili u BiH, i dalje šetaju, dolaze i niko im ništa ne radi i ne zabranjuje”

Selma Bajrami, poznata bh. pjevačica, je u programu televizije N1 prvi put govorila nakon zabrane ulaska u Srbiju, borbi za starateljstvo nad sinom i poslovnim planovima u narednom periodu. Bajrami je poslala i poruku Severini, kolegama u Srbiji koji su je podržali, ali i publici koja je prati i podržava.

Selma je ispričala o tome šta se dogodilo kada joj je na graničnom prijelazu saopšteno da joj je zabranjen ulazak u Srbiju.

“Nikoga nisam uvrijedila”

“Iz ničega izašlo je na veliko. Ja smatram da nisam ništa pogriješila. Smatram da nikoga nisam uvrijedila, niti išta loše uradila kako bi ugrozila državnu sigurnost Srbije i njenih građana, kako je to pisalo na onom papiru što su mi dali na granici. Samo je bio jedan pas koji je bio zaokružen ugrožavanje državne bezbjednosti i građana Srbije. Ne znam kako sam ugrozila građane ili Srbiju na bilo kakav način”, kazala je Bajrami.

Podsjećamo, donedavni direktor BIA-e Aleksandar Vulin izjavio je da je Selmi Bajrami, po njegovom naređenju, zabranjen ulazak u Srbiju.

Bajrami ističe da je cijeli slučaj sada u rukama njenog advokatskog tima iz Beograda.

“Po medijima se pričalo da je to bila sporna albanska pjesma, taj neki znak orla koji kao, po njihovim tvrdnjama prikazuje ‘Veliku Albaniju’, što nije tačno. To je po mom mišljenju bio sastavni dio koreografije. Ja nikada nisam vrijeđala Srbiju, niti njene građane niti bilo koju državu. Poznato je da sam apolitična osoba”, objasnila je ona.

Iskoristila je Selma priliku da se zahvali svima onima iz Srbije koji su je javno podržali i pružili podršku u cijeloj ovoj situaciji.

“Veliki grijeh i sramota”

Objasnila je Selma da je moguće stavljati zabrane ulaska, ali nikada, kako navodi, nekome ne možete zabraniti nekoga da sluša i prati njegov rad.

“Ja neću da gatam. Smatram da to što se desilo je velika nepravda, veliki grijeh i sramota. Moja BiH je uvijek dočekivala raširenih ruku, čak i one puno gorih stvari koje su činili u BiH, i dalje šetaju, dolaze i niko im ništa ne radi i ne zabranjuje”, rekla je Bajrami.

Danima se priča o odluci hrvatskog Vrhovnog suda o starateljstvu nad Severininim sinom. Selma kaže da je njen i Severinin slučaj identičan te je ovom prilikom imala snažne poruke koje je uputila svojoj kolegici iz Hrvatske.

“Moj sin je saslušan i sada se čeka konačna odluka. Ja sam na iglama i šta god da se desi… Severini šaljem puno snage, ljubavi, podrške. Želim joj poručiti da bude jaka, djeca rastu. Za dvije godine on će, kao i moj sin, moći sam odlučivati, a ti frustrirani muškarci koji se svete preko djece treba da znaju da je to njima autogol”, istakla je Bajrami.

Borba Selme Bajrami sa bivšim partnerom za starateljstvo koje sada dijele traje godinama.

Borba za starateljstvo
“Nadam se da ću u roku od mjesec dana dobiti i da se iskreno sve to završi. Samo da znam na čemu sam”, kazala je ona.

Za bivšeg partnera nije imala lijepe riječi.

“On samo razmišlja kako će mene tužiti, kako će uzeti što više para za alimentaciju, kako bi uživao od mojih novaca”, rekla je Bajrami.

Svima koji prolaze kroz istu ili istu borbu za dijete kao ona, Bajrami je imala sljedeću poruku:

“Ići kroz zid samo da se izborite za to dijete.”

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …