fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Nenad Nešić u Saudijskoj Arabiji

Ministar bezbjednosti Nenad Nešić nalazi se u bilateralnoj posjeti Saudijskoj Arabiji, kao jedan od državnika počasnih gostiju Svjetskog sajma odbrane i tom prilikom se susreo sa saudijskim ministrom odbrane Halidom bin Salmanom Al Suadom.

Posjetu sajmu ministar Nešić iskoristio je da se susretne sa predstavnicima BiH kompanije TRB iz Bratunca. Ministar Nešić čestitao je kompaniji dobre poslovne rezultate i dogovore koje su postigli sa svjetskim kupcima tokom Sajma čime jačaju međunarodni kredibilitet i ekonomsku snagu BiH.

Ministar Nešić imao je priliku da se susretne sa ulagačima iz Saudijske Arabije kao i potencijalnim partnerima kojima je prenio sve prednosti ulaganja u BiH.

Ministar Nešić se sastao i sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Saudijske Arabije i tom prilikom istakao spremnost BiH da stvori sve preduslove da saradnja i ekonomska razmjena dvije zemlje bude što intenzivnija.

Prenio sam našim partnerima iz Saudijske Arabije stav BiH da postoji interes za još većom ekonomskom razmjenom. Saglasili smo se da su potencijali saradnje ogromni. Nažalost po BiH, određene posjete iz prošlosti su sa naše strane proizvodile nerealna obećanja i očekivanja i ja sam zvaničnicima u Rijadu prenio uvjeravanja da će od sada data riječ pratiti i konkretne korake koji iz njih proističu.

Ministar Nešić u posjeti Saudijskoj Arabiji
Foto: Saopštenje: Ministar Nešić u posjeti Saudijskoj Arabiji

Naša namjenska industrija ima gotovo neograničene potencijale saradnje. BiH ima unutrašnji konsenzus da postane članica EU i to je važna komparativna prednost u odnosu na druge zemlje iz svijeta koje se promovišu kao dobre poslovne destinacije. Mislim da naši saudijski partneri to razumiju i na nama ostaje da pojačamo napore da što više kapitala odavde bude angažovano u BiH“, kazao je Nešić.

Dodao je i da se BiH na odgovoran, moderan i evropski način odnosi prema gostima iz Saudijske Arabije kojih je sve više u turističkoj posjeti našoj zemlji.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …