fbpx
Četvrtak , 18 Jula 2024

Opasni gazda Amir Džafić koji tuče radnice prodao hotel koji je naslijedio od oca

Hotel Jablanica koji je djelovao pod tim nazivom od otvaranja 1978. godine, kada je prvi gost bio Josip Broz Tito, nakon 46 godina je promijenio ime. Sada ima novog vlasnika koji zapošljava 18 ljudi.

Nakon što je bivši vlasnik hotela Amir Džafić osuđen na 10 mjeseci zatvora jer je brutalno pretukao radnicu u hotelu Jablanica koji je odmah potom zatvoren, hotel je kupio jablanički privrednik Amil Babić i odmah pokrenuo proceduru oživljavanja poslovanja.

Kako Klix.ba saznaje, Babić je hotel kupio direktnom prodajom te potpisivanjem ugovora kod notara preuzeo vlasničku strukturu, a odmah potom hotel preimenovao u Hotel Park & Spa i angažovao tim ljudi da promijene enterijer objekta.

Dok se izvode radovi na uređenju hotela, koji je nakon 46 godina djelovanja ostao bez imena Jablanica, nova vlasnička struktura traži radnike, koji trebaju za svega nekoliko dana početi sa radom.

Tako je direktor građevinsko-trgovačkog preduzeća Babić d.o.o. Jablanica za poslovnu jedinicu Hotel Park & Spa raspisao oglas za prijem radnika u radni odnos i to za 18 pozicija.

Traže se četiri osobe za rad na recepciji, dva kuhara ili kuharice i četiri osobe koje će im biti pomoćnici u kuhinji, jedan domar, dvije sobarice, te četiri osobe za posao konobarenja i rada u šanku.

Prijave za posao su otvorene do 5. februara, a otvaranje hotela u novom ruhu, kako naš portal saznaje Babić planira organizovati uz prigodnu svečanost povodom Dana Općine Jablanica koji se obilježava 22. februara.

Pročitajte i ovo

Mladi Zeničani preokrenuli hobi u posao: Extreme Bosna Service predstavlja revoluciju u visinskim radovima

Grupa mladih entuzijasta iz Zenice, nakon što su stekli fakultetske diplome, odlučila je ostati u …