fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Ponosna majka četvorki iz Bosne i Hercegovine: Sin jedva čeka da upozna svoju braću

Vijest o dolasku na svijet četvorki Mateja, Marka, Luke i Jovana odjeknula je širom regiona i Evrope što i ne iznenađuje, jer slučaj da se rode četvorke je jedan u pola miliona.

Majka Milana Petrović je u razgovoru za RTRS rekla da je trudnoća bila rizična.

  • Zahvaljujući stručnom timu ljekara, odlično je prošla veoma rizična trudnoća, kao i sam porođaj. Dječaci su dobro, još uvijek su na intezivnoj njezi, bit će tamo još neki period. Јoš neko vrijeme će ostati u inkubatoru. Doktori su odlučili da me mogu pustiti, imam još jednog sina koji je veoma uzbuđen da upozna svoju braću – kazala je majka.
  • Od tročlane porodice, postajemo sedmočlana – rekla je Milana, te podijelila da se nada da će sve biti u redu.
  • Čudo je i da smo uspjeli donijeti sve četiri bebe na svijet. U ovom slučaju je žena prirodno zatrudnila, vjerovatno je došlo do oplodnje jedne jajne ćelije, koja se podijelila. Ovakve trudnoće su veoma rizične, tako da ovakvu trudnoću je veoma teško dovesti do porođaja, koji u mnogo slučajeva može biti rizičan – ističe doktorica.

Kako ona navodi, novorođene bebe su imale težinu sličnu, onoj koja je ustanovljena na ultrazvuku.

Ogroman tim doktora, zdravstvenih sredstava i osoblja bio je uključen u ovaj porod.

  • Bebama još uvijek treba pomoć, ali mi se trudimo da što prije omogućimo da one budu sa svojom majkom. Bar još pet sedmica trebali bi da ih zadržimo ovdje – dodaju oni.

Podsjetimo, sretna Banjalučanka je u nedjelju, 14. januara, rodila četiri zdrava dječaka u Kliničkom centru Ljubljane.

Vijest o radosnom događaju prva je na društvenoj mreži Facebook objavila njena majka, a nakon toga ovo “pravo čudo”, kako je događaj opisan u rodnom gradu rodilje, preplavio je društvene mreže širom regije.

(RTRS)

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …