fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

Evidentirano ukupno 79.348 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine putem radara u SBK

Kontinuiranim korištenjem stacioniranih i mobilnih radarskih sistema, u ovom periodu evidentirano je ukupno 79.348 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, što predstavlja smanjenje za 10 % u odnosu na prethodnu godinu.

Poboljšanju stanja sigurnosti na području našeg kantona doprinosi i korištenje LPR kamera, koje između ostalog evidentiraju neregistrovana vozila, kao i vozila koja se potražuju po raznim osnovama, što u mnogome doprinosi rasvijetljavanju raznih oblika krivičnih djela, gdje se pruža veoma efikasna pomoć i drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Važno je napomenuti i oduzimanje vozila višestrukim povratnicima u vršenju najtežih saobraćajnih prekršaja. Vozila se oduzimaju kao sredstva izvršenja prekršaja, kako bi se takve osobe spriječile u daljem činjenju prekršaja, odnosno ugrožavanju sigurnosti u saobraćaju za sve druge učesnike. U ovom periodu takvih vozila je oduzeto ukupno 124, dok su vraćena 68 vozila.   

Uspješno su realizovane brojne akcije, kao što su pojačane kontrole neregistrovanosti vozila, alkoholiziranih vozača i dr. koje su također, imale značajan doprinos  u poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području našeg kantona.

MUP SBK/KSB

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …