U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u većem dijelu Bosne će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5, na jugu zemlje od 0 do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

Ipak, jutros je zabilježen temperaturni rekord ove zime u BiH što se tiče minusa. Naime, kako javlja BHmeteo, u Sokocu je jutros izmjereno čak minus 23,3 stepena Celzijusa.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -10, a najviša dnevna temperatura zraka oko 0 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U utorak naoblačenje sa zapada koji će uvjetovati susnježicu ili snijeg. U nizinama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U srijedu malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12 stepeni.