fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Cvijanović u I. Sarajevu organizovala božićni prijem: Stigli Konaković, Nikšić, Sattler, Dodik…

U Istočnom Sarajevu u toku je božićni prijem koji organizuje članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. Prijem se održava u Administrativnom centru Vlade RS.

Tradicionalnom prijemu prisustvuju brojni gosti i zvanici iz javnog, političkog i kulturnog života BiH, vjerskih zajednica, stranih ambasada i međunarodnih organizacija. Obraćajući se zvanicama, Cvijanović je istakla da nas upravo Božić podsjeća na temeljne vrijednosti koje su na tom putu neizostavne, a koje imaju koliko hrišćanski, toliko i univerzalni karakter.

Ona je istakla da vrijednosti poput ljubavi, tolerancije, milosrđa, solidarnosti, čovjekoljublja prevazilaze granice jedne religije ili kulture.

Cvijanovićeva je naglasila da sudbina BiH leži u rukama njenih naroda i građana i da se problemi mogu prevazilaziti posvećenim radom, partnerstvom i saradnjom njenih institucija na svim nivoima vlasti bez namjere da neko nekome nešto uzurpira ili otme.

Prijemu prisustvuju predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto, ministri u Vijeću ministara među kojima je i Elmedin Konaković, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Prisutni su ambasadori Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov, šef Delegacije EU Јohann Sattler, predsjedica Federacije BiH Lidija Bradara, federalni premijer Nermin Nikšić, potpredsjednik RS Ćamil Duraković, kao i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Radiosarajevo.ba

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …