fbpx
Četvrtak , 23 Maja 2024

Kabiri: Nema sumnje, Zrinjski je među tri najbolja hrvatska kluba u svijetu

Potpredsjednik Zrinjskog, Amir Gross Kabiri govorio je za Index. Između ostalog, dotakao se i sportskih tema, prvenstveno situacije u mostarskom klubu.

Amir Gross Kabiri rijetko razgovara s novinarima, potpredsjednik Zrinjskog za Index.hr govorio je o sportskim temama, a naročito situacije u mostarskom klubu. Misteriozan je i neobičan, o njegovoj biografiji nema previše podataka. Rođen je u Tel Avivu gdje se i školovao, a prema podacima s web-stranice njegove grupacije posluje u Izraelu, BiH, Engleskoj, Francuskoj, Poljskoj, Ukrajini, Rusiji, Kini i Azerbajdžanu.

Zadovoljan je s onim što je postigao aktuelni šampion Bosne i Hercegovine.

“U Zrinjskom smo postigli velike stvari u posljednje 3 godine, a s gospodinom Lasićem, gospodinom Šulentom i gospodinom Beusom uspjeli smo pozicionirati klub među vodeće klubove u balkanskoj regiji. Bez sumnje je Zrinjski među top 3 hrvatska kluba u svijetu s Dinamom i Hajdukom. Uvijek tražimo načine za jačanje kluba, poboljšanje naše infrastrukture i rast kao organizacija. Očito s uspjehom dolazi apetit za više, stalno radimo na tome kako učiniti našu organizaciju boljom, budući da ne vjerujem u jednokratni uspjeh. Zrinjski mora biti u evropskoj grupnoj fazi svake sezone, i s pravom smo dokazali smo da je to naše mjesto. Gledamo dugoročne obaveze i planove. Vrlo važno pitanje je ulaganje u obučavanje i njegovanje mladih talenata. To su temelji stabilnog i uspješnog kluba”, izjavio je Kabiri.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …