fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Carinik Bojan natjerao Elvisa iz Njemačke da skida ljiljane sa svoga automobila

Redakciji portala Crna-Hronika javio se mladić Elvis (identitet poznat redaciji portala) koji je doživio neugodnost prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na GP Kostajnica. Kako kaže krenuo je iz Njemačke za BiH a prilikom dolaska na granični prelaz cariniku pod imenom Bojan smetali su simbolji sa ljiljanima na njegovom automobilu – piše Crna-Hronika.

Kako Elvis tvrdi, carinik Bojan ga je natjerao da odlijepi naljepnicu koja se nalazila na gepeku njegovog automobila i da skine zastavicu koja je visila ispod retrovizora.

Cijeli slučaj je prijavio i Graničnoj policije Bosne i Hercegovine.

“Obraćam vam se zbog provociranja i ugnjetavanja koje se na graničnom prelazu Kostajnica od strane carinika, kad smo trebali ući u državu Bosnu i Hercegovinu, desilo.

Prošao sam ja, kao državljanin Njemačke, moja supruga, kao državljanka Bosne i Hercegovine i moj petomjesečni sin, kao državljanin Njemačke kontrolu granične policije Bosne i Hercegovine bez problema.

Kada smo stigli kod carinika, zamolio me da parkiram vozilo sa desne strane i onda otvorim prtljažni prostor. To je provjerio carinik. Tada me je obavijestio da sada zove policiju Republike Srpske i da me oni sada hapse jer na autu imam simbole koji nisu u skladu sa zakonom Republike Srpske. Carinik me je natjerao da otkinem simbol sa vozila kao rješenje.

Na zadnjem dijelu vozila bio je zalijepljen simbol u obliku crne folije. Imam sliku od istog jutra, koja je snimljena u Hrvatskoj u 5:29 ujutru. Drugi simbol koji sam morao ukloniti je visio na retrovizeru unutra u vozilu i imao je plavu i zlatnu boju. Drugi simbol se također pohranjuje kao prilog.

Naravno, da bih izbjegao hapšenje, odmah sam uklonio simbole bez otpora. Zato što su i moj petomjesečni sin i moja žena počeli da plaču i nisam želio da naš prvi zajednički odmor u BiH počinje tako.

Sve se to dešavalo u javnosti i moje rušenje simbola na zadnjem dijelu moga vozila pod nadzorom carinika namjerno je učinjeno na vidjelo ostalim putnicima kako bi me ponizili.

Kada sam završio sa skidanjem simbola, dobio sam pasoše od carinika, uz njegov naknadni komentar da registracija ovog vozila sa otkinutim simbolima ne bi bila legitimna ni u Njemačkoj.

Teška srca i bespomoćan, sa svojom mladom porodicom krenuo sam istog dana oko 8.00 sati dalje na svoje odredište.

Sa čitateljima portala Crna-Hronika želim podijeliti svoje neugodno iskustvo – izjavio je Elvis koji tvrdi da mu je to naredio carinik pod imenom Bojan koji je na društvenim mrežama ističe obilježja Republike Srpske.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …