fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Nakon iznadprosječnih temperatura u BiH se “vraća” zima

Federalni hidrometerološki zavod objavio je detaljnu vremensku prognozu za naredni period. Nakon iznadprosječnih temperatura vraća se dašak zime.

Do kraja prve sedmice u Novoj godini zadržaće se nadprosječno visoke temperature zraka, ali i nestabilno vrijeme sa kišom. Više kiše izgledno je u južnim i zapadnim područjima. U nedjelju (07.01.) na planinama i u Krajini uz pad temperature zraka moguć je i snijeg. Minimalne temperature zraka varirat će od 3°C do 8°C u Bosni, na području Hercegovine od 6°C do 10°C. Najviše dnevne temperature između 8°C i 14°C u Bosni, do 16°C na jugu zemlje.

Nakon dugotrajnog iznadprosječno toplog perioda, od ponedjeljka (08.01.) očekujemo vremenske uslove koje će biti prikladnije dobu u kojem se nalazimo. U Bosni se prognozira slab snijeg i temperature zraka sa negativnim predznakom. Na području južne Hercegovine neće biti mraza, ali će osjećaj hladnoće pojačavati umjerena bura.

Stabilizacija vremenskih prilika moguća je od od (11.01.) Jutarnje temperature kretat će se između -8°C i -2°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -3°C i 3°C, u Hercegovini do 6°C.

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …