fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Medicinska sestra iz Busovače porodila trudnicu u kolima hitne pomoći

U noći sa srijede na četvrtak u sanitetu Hitne pomoći u Busovači medicinska sestra Dževada Mekić porodila je trudnicu koja je rodila zdravu bebu.

Sve se dogodilo 15 minuta iza ponoći kada je u transportu PMP pronađena trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Novoj Bili.

S obzirom da je dežurna sestra Mekić, prilikom pregleda ustanovila da je porod već krenuo, druge nije bilo nego da odmah porodi dvadesetogodišnju majku, piše Busovački.ba.

Hrabra medicinska sestra u razgovoru za ovaj portal kazala je kako je porod u kolima hitne medicinske pomoći puno teži, ali da je izuzetno lijep osjećaj nakon svega.

Dževada je u pravom trenutku pokazala profesionalizam, stručnost i herojstvo, jer je ustanovila da trudnica ne bi mogla stići do bolnice.

Posebne čestitke uputila je porodilji koja je sve vrijeme sarađivala sa njom.

– Moram biti iskrena našla sam se pred velikom odgovornošću, ali sam i prihvatila situaciju. Imala sam više porodilja u toku rata i poslije, ali nisam imala priliku da porađam u kolima hitne pomoći. Hvala Bogu prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije je da je pacijentica sarađivala i pratila moje savjete. Porodilju smo predali uredno u Ginekološko akušerski odjel bolnice Nova Bila, majka i beba bile su u stabilnom stanju – ispričala je Dževada Mekić.

(Busovacki.ba)

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …