fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Uspješna Travničanka: Odbranila doktorsku tezu na prestižnom univerzitetu u Minhenu!

Bosna i Hercegovina ima još jednog doktora nauka, velikog stručnjaka, na raspolaganju. Čestitamo Randi Natraš iz Travnika na odbrani doktorske teze na prestižnom Tehničkom univerzitetu u Minhenu.

Osnivač BH Futures Fondacije, Edhem Čustović, ovu informaciju je podijelio s javnosti. Naslov njenog rada je “Mašinsko učenje za modeliranje i predviđanje vertikalnog ukupnog elektrona uključujući svemirsko vreme i kvantifikaciju nesigurnosti”

Randa se od djetinjstva zanimala za tehnologiju. Nakon što je završila diplomski studij geodezije na Univerzitetu u Sarajevu u Bosni i Hercegovini, uslijedili su istraživački boravci u Norveškoj i Njemačkoj. Magistrirala je geodeziju u Sarajevu. Za to vrijeme dobila je nagradu Young Scientists Travel Award od Međunarodnog udruženja za geodeziju kako bi predstavila svoje istraživanje magistarskog rada na važnoj međunarodnoj konferenciji o geodeziji u Japanu. Ovo iskustvo joj je dalo dodatnu motivaciju za naučno-istraživački rad i otvorilo joj mogućnost da se umreži sa renomiranim naučnicima, uključujući i njenog trenutnog doktorskog mentora.

Travnicki.INFO

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …