fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Cazin: Filip izgovorio šehadet i postao musliman, nakon toga održano i šerijatsko vjenčanje

Veličanstven događaj odigrao se u mjestu Ćoralići, Džematu Horozovići, koje se smjestilo u srcu Bosne i Hercegovine, tačnije u gradu Cazinu, dana 29. decembra 2023. godine.

Mladić po imenu Sauko Filip donio je hrabru odluku da krene na putu vjerskog preobraćenja, odabirući novo ime – Salih, prilikom prelaska na Islam, izgovarajući riječi šehadeta.

Uz blagoslov i podršku efendije Elmedina Misaljevića, Salih je u okrilju tišine džematske zajednice s odlučnošću i dubokom vjerom u srcu izrekao riječi šehadeta. Taj trenutak nije bio samo formalno prihvaćanje vjere, već početak dubokog duhovnog putovanja, ispunjenog promišljanjem i spoznajom istine.

Subota je bila poseban dan u Džematu Horozovići, jer je upriličena svečanost šerijatskog vjenčanja između Sauka Saliha i Sauko-Perviz Erne. Salih, koji je jučer izrekao riječi šehadeta, danas je proslavio šerijatsko vjenčanje, ozvaničivši tako svoj povratak islamu, objavili su iz džemata Horozovići.

U ovom svečanom trenutku, svi prisutni mole Allaha da pomogne novopečenom bračnom paru na Pravom putu, da ih Gospodar čuva i vodi kroz život. Molitve su upućene i za zdravlje, sreću, ljubav i čestit evlad, želeći im blagoslovljen i sretan zajednički život u skladu s vjerskim načelima koje su odabrali.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …