fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Film “Amanet” večeras se premijerno prikazuje na BHT u 20:15h

Komedija “Amanet” je najgledaniji bh. film u 2022. godini i jedan od najgledanijih bh. filmova u kinima ikada! Dosad je igrao na preko 80 lokacija u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Pune dvorane i oduševljenje nekih od najvećih balkanskih imena iz svijeta filma svjedoče o popularnosti ove porodične komedije. “Amanet” je također i jedan od najbolje ocijenjenih bh. filmova ikada na najvećoj online bazi filmova IMDb.

Na South East European Film Festivalu (Paris-Berlin-Washington 2023) “Amanet” je osvojio čak 3 nagrade:
🏆 Najbolji igrani film – Amanet
🏆 Najbolji scenarij – Mirza Begović
🏆 Najbolja glumica – Iva Filipović

Također je ušao i u zvaničnu selekciju programa prikazivanja dugometražnog filma (netakmičarski dio) na 9. Balkan Panorama Film Festival-u u Izmiru, kao i u zvaničnu selekciju programa BH Filma na 29. Sarajevo Film Festivalu.

„Amanet“ je komedija o ljubavi, prijateljstvu i okovima običaja, ali i drama koja izaziva rolerkoster emocija, te samo rijetke ne dovede do suza. Prema riječima brojnih gledalaca, ovo je „film koji ima dušu“. Neki su se u kino vraćali i po dva, a neki čak i tri puta, u želji da im porodica i prijatelji dožive isto iskustvo gledanja.

Na osnovu dosadašnjih reakcija, film je vrlo privlačan kako mlađoj populaciji, tako i starijoj, jer ih vraća u vrijeme kada su se gajile vrijednosti koje u modernom svijetu iščezavaju.

ULOGE: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Emina Muftić, Adem Smailhodžić, Mugdim Avdagić, Irfan Kasumović, Emrah Halilović, Sabina Kulenović, Tihana Miličević, Faik Salihbegović
PRODUCENTI: Nevres Softić, Mirza Begović
REŽIJA: Mirza Begović
SCENARIJ: Mirza Begović, Nijaz Begović
PRODUKCIJA: HudHudPro
IZVRŠNI PRODUCENTI: Ajdin Hasanić, Amra Begović
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Nevres Softić
KAMERA: Ajdin Hasanić
KOMPOZITOR: Eldin Huseinbegović, Ahmet Šabić
MONTAŽA: Nevres Softić

Večeras će film “Amanet” biti premijerno prikazan i na TV ekranima i to na BHT u udarnom terminu od 20:15h.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …