fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Nastavlja se iznadprosječno toplo, ovo je prognoza za praznični vikend i početak nove godine

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, promjenljivog smjera. Dnevna temperatura će iznositi od 10 do 16 °C.

U petak, 29. decembra, u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne bit će umjerenu do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne jutro sunčano sa maglom po kotlinama i umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na sjeverozapadu Bosne do 11, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 16 °C.

U subotu, 30. decembra, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne lokalno slaba i kratkotrajna kiša je moguća u sjevernim i sjeverozapadnim područjma Bosne. Vjetar slab, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, u sjevernim područjima Bosne do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

U nedjelju, 31. decembra, bit će pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Tokom noći slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 7 do 13, u sjevernim područjima Bosne do 15 °C.

Na planinama tokom noći umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Temperature zraka između 2 i 6 °C.

U ponedjeljak 1. januara 2024., bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …