fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Rotvajler izujedao dvije djevojčice i baku: Ženi otkinuo kožu sa ruke i leđa dok je pokušavala da odbrani djecu

U selu Velika Biljanica kod Leskovca u Srbiji danas je rotvajler napao dvije djevojčice i izujedao baku koja je pokušala da ih odbrani od podivljalog psa.

Trogodišnja i petogodišnja djevojčica su zadobile povrede nadlaktice i butine od ujeda pomahnitalog psa, dok je baka koja je pokušala da ih zaštiti sva izujedana i sa otvorenim ranama, prebačena u Opštu bolnicu Leskovac.

Cijeli incident se desio nešto poslije 14 sati u centru sela Velika Biljanica dok je baka šetala svoju trogodišnju unuku i petogodišnju djevojčicu iz komšiluka.

Imala pelene

– Odjednom je na njih nasrnuo rotvajler, i najprije ujeo moju kćerku za ruku, a potom i mlađu djevojčicu, koja je imala pelene, pa su je one djelimično i spasile. Komšinica, baka, koja ih je šetala i pokušala da ih zaštiti, najgore je prošla. Žena je sva izujedana, sa otvorenim ranama, svuda po tijelu. Da nisu prišle druge komšije da ih spase, sigurno bi nekog od njih zaklao – priča za Kurir otac petogodišnje devojčice Miloš Pejić, a koji je cijeli slučaj prijavio policiji.

Kako navodi, za pomahnitalog psa ne zna da li je vlasnički, i dodaje da su ga komšije jedva uspjele da zatvore u jednom napuštenom dvorištu.

– Onda su došli iz ZOO higijene i odvezli ga kombijem – dodaje on.

– Bila sam na poslu kada su mi javili šta se desilo. Najviše je stradala moja svekrva. Moje dijete je zadobilo samo ujede po butinama i odmah smo je odveli do Dječjeg dispanzera da primi tetanus. Svekrvi je bukvalno otkinuta koža na ruci i na leđima kako je pokušala da odbrani našu djecu. Nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru puštena je na kućno liječenje – priča Slađana Marković majka napadnute trogodišnje djevojčice.

Nije lutalica

Direktor leskovačkog “Komunalca” Vladimir Sinadinović tvrdi da ovaj pas nije lutalica i da je boravio prethodnih dana u nekom domaćinstvu u tom selu.

– Prije nego što je pobjegao bio je tamo. Zbrinut je u prihvatilištu u Željkovcu i tu će biti dok iz policije ne dobijemo drugačije uputstvo. Vlasnik će najverovatnije biti procesuiran – zaključuje Sinadinović.

Pročitajte i ovo

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću. U svojoj izjavi, …