fbpx
Utorak , 23 Jula 2024

24-godišnjak iz Travnika osuđen na osam godina za silovanje starice: Pretukao je, silovao i urinirao po njoj

A.Delić (24) iz Travnika pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu RS na osam godina zatvora zbog silovanja M.U. (71) u Banjoj Luci, piše Glas Srpske.

Ovom odlukom potvrđena mu je ranije izrečena prvostupanjska presuda koju mu je izrekao banjalučki Okružni sud. Tajnica Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je presuda optuženom izrečena nakon što je vijeće odbilo žalbu obrane.

Prema presudi, zločin se dogodio 25. rujna 2019. godine u kući u kojoj je Delić živio kao podstanar, a u kojoj je živjela i žrtva. U ranijoj presudi se navodilo da je Delić tog dana oko jedan sat iza ponoći ušao u sobu u kojoj je M.U. spavala na spratu kuće. Više puta je udario pesnicom u glavu i onesvjestio, a potom silovao.

Nakon toga je urinirao po njoj i pobjegao. U napadu M. U. je zadobila teške povrede. Delić je tijekom sudskog procesa svjedočio da se ne sjeća kritičnog događaja. Ispričao je da je tu večer zajedno s prijateljem pio alkohol i pušio marihuanu te da se uopšte ne sjeća dolaska kući, već samo ujutro buđenja u mokrim hlačama. Kazao je i da je prije odlaska na posao žrtvu sreo u kući kada mu je, sva modra i zatvorenog oka, rekla: “Vidi šta si mi uradio! Zašto ti je to, sine, trebalo!?”.

– Pretpostavio sam da je pretučena, ali se ničega nisam sjećao. Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio – rekao je Delić pred sudom, dodajući da je sa žrtvom bio u dobrim odnosima te da su često zajedno jeli i pili kafu

Pročitajte i ovo

Fantastična ponuda za savršeno ljeto: Robot LJETNI KATALOG!

🌞✨Robot LJETNI KATALOG! 🌴🕶️ Pripremili smo za vas sve što vam je potrebno za savršeno …