fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Mlada Fojničanka Alma Omerbegović nova diplomantica FPN-a – odsjek socijalni rad

Sa zadovoljstvom nastavljmo predstavljati našu divnu fojničku omladinu koji su odlučili svoju mladost posvetiti učenju i stjecanju novih znanja.

Predstavit ćemo vam mladu Almu Omerbegović koja je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na odsjeku za socijalni rad.

Alma je rođena 16.09.2001. u Travniku, a u Fojnici živi od 2008. godine. Završila je OŠ “Muhsin Rizvić” Fojnica i školovanje nastavila u SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica.

“Kroz svoje školovanje najviše utjecaja na mene je ostavila profesorica Ibreljić Meliha, zbog koje sam zaista dobila želju za daljnim školovanjem. Uvijek sam se divila njenom znanju i posvećenosti učenicima, koja je u svakom momentu bila tu za mene. Nakon završene srednje škole, odluka da upišem Odsjek za socijalni rad na Fakultetu političkih nauka, Univerzitet u Sarajevu, se javila iznenadno, nikad nisam mislila da ću se usmjeriti na ovaj poziv. Međutim, nakon završetka prvog ciklusa studija bez promišljanja sam odlučila upisati drugi ciklus” – kaže nam Alma.

Svoja znanja nastoji unaprijediti i kroz aktivizam i nevladin sektor, gdje je aktivna još od srednje škole.

“Kroz fakultetsko obrazovanje imala sam priliku obavljati praksu koja me dodatno motivisala za rad u struci. Na trećoj godini, 5. semestar sam provela u Češkoj, u gradu Češke Budejovice, kao student na razmjeni Erasmus programa. Imala sam priliku steći uvid u njihov obrazovni sistem, stekla prijateljstva diljem svijeta i unaprijedila svoja znanja” – ističe Alma.

Diplomirala je 29.6.2023. godine, a u budućnosti se nada da će moći naći posao u struci, posebno u radu sa djecom i adolescentima.

“Želim se zahvaliti svojim roditeljima i braći, te ostatku porodice koji su mi uvijek bili podrška. Bez njih ne bih ostvarila ovaj uspjeh. Također se želim zahvaliti svojim prijateljima, zatim profesorima koji su nastojali da mi prenesu znanje, te mentorima sa kojima sam imala priliku raditi i kroz projekte i na praksi” – na kraju zaključuje Alma.

Našoj Almi i njenoj porodici čestitamo na ovom velikom uspjehu te joj želimo da i dalje nastavi ostvarivati uspjehe na privatnom i profesionalnom planu.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …