fbpx
Utorak , 23 Jula 2024
15.03.2023., Rijeka - Pekara Arena povodom 25 godina poslovanja svoje vjerne kupce casti cijenom od 0,60 eura za pinku bijelog kruha, od 15. ozujka do 31. ozujka. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Od 1. januara u RS-u poskupljuje veliki broj proizvoda, čak 45

Iz Ministarstva trgovine i turizma RS, koji su organizatori kampanje, još nisu saopštili efekte kampanje.

Kampanja “Društveno odgovorni” u bh. entitetu Republika Srpska u kojoj su snižene cijene 45 proizvoda traje još 20 dana, do kraja godine, a zada nema naznaka da će biti produžena, piše Srpskainfo.

Riječ je o kampanji u kojoj su se 19 domaćih proizvođača, 5 distributera (trgovca na veliko), 27 trgovaca, odrekli marže na ukupno 45 proizvoda, a uglavnom je riječ o prehrambenim artiklima.

– Riječ je o širokom spektru proizvoda od mesnih prerađevina, konzerviranih mesnih prerađevina i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, marmelade, konditorskih proizvoda, proizvoda za higijenu i slično koji su građanima dostupni uz cijene snižene od 10 do 50 posto, rekao je ministar trgovine RS Denis Šulić.Pored svakog proizvoda koji se prodaje bez marže je označena prethodna i trenutna cijena. Iz Ministarstva trgovine i turizma RS, koji su organizatori kampanje, još nisu saopštili efekte kampanje.

U svakom slučaju, ako kampanja ne bude produžena, od Nove godine će biti vraćene marže, odnosno poskupit će 45 proizvoda sa spiska.

Pročitajte i ovo

Fantastična ponuda za savršeno ljeto: Robot LJETNI KATALOG!

🌞✨Robot LJETNI KATALOG! 🌴🕶️ Pripremili smo za vas sve što vam je potrebno za savršeno …