fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Ovo je međunarodna potjernica za glavnim osumnjičenim za ubistvo Vanje Gorčevske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije objavilo je potjernicu za Ljupčom Paleskim Palčom, prvim osumnjičenim za brutalno ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 76-godišnjeg Pančea Žežovskog. Palevski, star 58 godina, navodno je osumnjičen za pucanje u obje žrtve.

Međunarodna potjernica

Na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova objavljena je fotografija osumnjičenog, uz poziv za međunarodnom potjernicom za istragu krivičnih dijela “otmica” i “ubistvo” prema naredbi Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje.

Palčo Palevski jedan je od petorice osumnjičenih za ove zločine, a napustio je Makedoniju 30. novembra, prešavši u Beograd, a zatim u Bugarsku, gdje trenutno izbjegava hapšenje. Istražitelji vjeruju da je pobjegao iz straha da će biti otkriven kao izvršilac ubistava.

Motiv ovih jezivih zločina, prema informacijama, povezan je sa novcem koji je majka Vanje Gorčevske dobila od prodaje stana. Detalji o ubistvu Vanje ukazuju na brutalnost, jer je djevojčica vezana i upucana iz pištolja, da bi zatim bila zakopana samo dva sata nakon otmice. Za sada nema detalja o razlozima zašto je Vanja ubijena istog dana kada je oteta.

Priveden i otac ubijene

U vezi s ubistvom Pančea Žežovskog, Tužilaštvo tvrdi da je on “kolateralna žrtva”. Otac ubijene devojčice, Aleksandar Gorčevski, priveden je sinoć, i određeno mu je zadržavanje do 48 sati kako bi se izbjeglo bjekstvo ili ometanje istrage.

Ekipa Telegraf.rs otkrila je mjesto gdje je pronađeno Vanjino beživotno tijelo, nedaleko od tragova spaljenog Citroena. Vikendica roditelja glavnog osumnjičenog za zločin nalazi se blizu mjesta zločina, no danas u toj kući niko nije zatečen.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …