Hafiska dova Nerminu Đuziću proučena je danas u Gradskoj džamiji u Lukavcu, Medžlis Islamske zajednice Puračić.

Njegov muhaffiz je hafiz Nedžad Vehabović, profesor u Behram-begovoj medresi.

Hafiskoj dovi su prisustvovali muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, glavni imam Medžlisa IZ Puračić Zijad-ef. Vehabović, hafizi, imami, rodbina i prijatelji te brojne džematlije.

Muftija Fazlović je prenio čestitke reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića hafizu Đuziću, njegovim roditeljima, porodici, muhaffizu, džematu i medžlisu, te je mladom hafizu uručio diplomu hafiza Kur'ana Časnog.

–  Allah, dželle šanuhu, je u našem vremenu dao mnogo blagoslova. Jedan od blagoslova je ljubav našeg naroda prema Kur'ani-kerimu. Nije bilo tako davno kad je u Bosni i Hercegovini bilo nekoliko desetina hafiza. Danas imamo stotine hafiza u našoj zemlji, a prema nekim procjenama u ummetu su danas stotine hiljada hafiza. Allah, dželle šanuhu, je čovjeku poklonio velike počasti. Jedna od njih je da čovjek bude čuvar Allahove Knjige i zato imamo naše hafize. A Allah, dželle šanuhu, je najbolji čuvar Kur'ani-kerima, svakog slova ove Knjige, do Sudnjeg dana – kazao je muftija Fazlović, te je istakao da po uzoru na hafize svi muslimani imaju svoje mjesto u čuvanju Kur'ani-kerima.

Posebno je ukazao na odgovornost roditelja i muallima u podučavanju djece Kur'ani-kerimu te je pozvao prisutne da u svojim kućama mnogo uče Kur'an.

Muftija Fazlović je ovom prilikom prisutnima čestitao 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Kur'anske ajete su učili prisutni hafizi, a dovu muhaffiz Nedžad Vehabović.

Prigodna obraćanja imali su direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić i glavni imam Medžlisa Puračić Zijad-ef. Vehabović.

Hafiz Nermin Đuzić, sin Amira i Subhije, rođen je 1996. godine u Tuzli. Osnovnu školu a potom i gimnaziju završio je u Lukavcu. U mektebu se isticao kao jedan od boljih polaznika, a učio je pred svojim muallimima Hasibom Saračević i Tarik-ef. Aganović.

Dodiplomski i magistarski studij završava u Sarajevu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja (Plaketa Grada Lukavac, Ličnost 2020. godine na području Tuzlanskog kantona u kategoriji Nauka i obrazovanje…).

Trenutno je student doktorskog studija genetike i bioinžinjeringa te je zaposlen je u jednoj sarajevskoj kompaniji.

Hifz je pred komisijom Rijaseta položio 26. oktobra 2023. godine, proučivši cijeli Kur'an za 10 dana.