fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Prof. dr. Izetbegović najavila tužbe i poručila: Bila sam izvrsna direktorica!

Prof. dr. Sebija Izetbegović danas je smijenjena sa mjesta generalne direktorice KCUS-a.

Na mjesto v.d. imenovan je Alen Pilav, kadar SDP-a, a Izetbegović se nakon toga oglasila, kazavši kako je bila izvrsna direktorica.

  • Kad za 8 godina(2 mandata) na poziciji generalne direktorice KCUS vratim 100 miliona KM dugovanja, nadoknadim 10 miliona KM lažno prikazanih zaliha, isplatim cca 4 miliona KM po tužbama uposlenika klinike za Ortopediju KCUS, kupim novu opremu milionskih vrijednosti na svim klinikama, popravim uposlenicima plate koje najmanje 10 godina nisu rasle, izborim se za pristojnije plate nastavnog kadra iz KCUS na Medicinskom fakultetu, ukinem korupciju i pljačku, zabranim donošenje koverti i poklona za pregled i operaciju, zabranim kriminalni privatni rad u radno vrijeme-steknem neprijatelje, mediokritete koji ne opraštaju uspjeh, a veže ih ista politička agenda pa oni smisle prljavu osvetu. Smisle da mi pokradu iz dosijea dio dokumenata, ukradu i otmu titule i pokrenu neviđenu medijsku hajku protiv mene. To nije trajalo samo 8 godina nego treba dodati i one 3 godine vodjenja Opšte bolnice koju sam također zatekla u rasulu i dugovanjima a ostavila 1,7 miliona KM u plusu – navela je.

Kaže da je ponosna na sve što je uradila i to zahvaljujući vrijednim ljudima koji su joj bili saradnici.

  • Vrijeme će pokazati, a sud će dokazati, ako Bog da. Nametnuti premijer FBIH( imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja) nestrpljiv da se dočepa KCUS nametne UO i NO KCUS od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu, protivno zakonu. Svakako će to imati sudski epilog jer ću ih tužiti. Negdje ja njih i razumijem jer su to ljudi koji nikad nikakav uspjeh nisu napravili pa umiju samo silom da funkcioniraju. A sila nije Bogu mila a nije ni meni. Samo me podstiče da se još jače borim. Šta god su radili nisu me umorili. Osjećam snagu kojom bih mogla voditi jos 2 klinička centra sa lakoćom, uvjerena da se za bolesne ljude treba boriti i srcem i znanjem. Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu, dokazala sam to. KCUS je i sada u pozitivnom stanju oko 1 milion KM. Nisu me umorili i nisam izgubila empatiju i želju da pomažem i borim se za bolesne.

Ovakav zagrljaj teško bolesnog djeteta, koje gotovo nikome nije prilazilo, vrijedi više od svih onih mediokriteta koje sam spomenula. Uvijek bih izabrala ovaj zagrljaj nego sve njih,i radila bih isto. Red, rad, disciplina – poručila je.

(M.S.)

Pročitajte i ovo

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću. U svojoj izjavi, …