fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Pripremite se za nadolazeće minuse: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana!

Danas nas očekuje postepeno naoblačenje sa jugozapada.

U poslijepodnevnim i večernjim satima padavine se prvo očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U utorak prije podne padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2 stepena, na jugu do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 stepeni.

Sutra je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, jugo prije podne. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4 stepena, na jugu od 7 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Prekosutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni i sjeveru Hercegovine prolazan slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena, na jugu od 3 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U četvrtak, očekuje se novo naoblačenje sa jugozapada koje bi u poslijepodnevnim i večernjim satima uslovilo kišu na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu do 11 stepeni.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …