fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Pogledajte kako je Edin Tule “šerijatski vjenčao” Damirovu ženu Enisu: “Reci šta tražiš, hoćeš li više”, a onda je stavio pištolj na Kur'an!?

Nakon što je Damir Muharemović objavio kako ga je ostavila supruga Enisa i njihovih petero djece te stupila u nezakonitu vezu, odnosno, kako oni kažu, brak s Edinom Tulom, samoprozvanim teologom i psihologom, na društvenim mrežama se pojavio i video njihovog „šerijatskog vjenčanja“.

Na videu se vidi muškarac koji sjedi ispred Edina i Enisa te ih ispituje da li „uzimaju jedno drugo“. Oni pristaju i sve vrijeme se smješkaju. Također, u videu koji se pojavio na mrežama, vidi se kako Tule stavlja pištolj na Kur'an!?

Tule je, podsjetimo, na Facebooku prijetio da će silovati i ubiti svoju suprugu Aidu jer je pristupila stranci Narod i pravda, te je prijetio Damiru Muharemoviću, „optužujući ga da je udario Enisu“, a zaprijetio je i Halilu Bajramoviću koji vodi kantonalnu organizaciju NiP-a u USK, jer je, kako Tule navodi u videu, „napao njegovog prijatelja Sulejmana Samardžića”.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije dostavili su Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo informaciju u kojoj je navedena lokacija na kojoj se nalazi lice Edin Tule. Saznajemo da se nalazi u Švicarskoj.

On objavljuje materijale na kojima prijeti svojoj supruzi Aidi, tvrdi da je drži vezanu i da je planira silovati i baciti pod voz. On zamjera njoj i to što se uključila u stranku Narod i Pravda, zbog čega je uputio prijetnje i brojnim funkcionerima NiP-a, među njima i predsjedniku te stranke Elmedinu Konakoviću.

Navodi da će “cijelo pleme Konakovića poslati Gospodaru”.

Pogledajte video.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …