fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Oglasila se supruga Edina Tule: Nismo dijelom nikakvog eksperimenta, ograđujem se od njegovih odluka

Supruga samoprozvanog teologa i psihologa Edina Tule, Aida Tule, oglasila se povodom slučaja njenog supruga koji se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti, a sve povodom prijave koju je protiv njega podnio Damir Muharemović.

U objavi na Facebook profilu, Aida Tule se ogradila od svih odluka i djelovanja supruga Edina.”Osjećam ljudsku, moralnu i profesionalnu odgovornost, da se javno ogradim od odluka koje je Edin Tule donio, od njegove komunikacije na društvenim mrežama pa do načina kako se odnosi prema ljudima. U svemu ovome ne pružam mu nikakav oblik podrške”, rekla je Tule.

Poručila je kako je sve vrijeme bila na sigurnom u svome domu.

“Nikad ni jednim gestom nisam ugrozila povjerljivost odnosa sa svojim klijentima jer je nedopustivo iznositi detalje sa terapija. Izjavu dajem da se zaustavi širenje nereda i nesigurnosti. Također javnost treba znati da sam zajedno sa djecom sve vrijeme bila na sigurnom u svome domu i nigdje drugo. I da tokom svih godina braka nikada nije bilo nikakvog oblika nasilja”, ističe Tule.

Također, osvrnula se i na navode da je Tule provodio “socijalni eksperiment”.

“Nismo dijelom nikakvog eksperimenta. Svako od nas će odgovarati pred Jednim Sudijom, mi ne sudimo jedni drugima, ali moramo biti svjesni da svako djelo nosi sa sobom posljedice. Uzvišeni Stvoritelj nas usmjerava na čišćenje svoje duše, pa se okrenimo u tom pravcu i neka nas ne ostavlja samim sebi ni koliko je treptaj oka”, zaključila je Aida Tule.

Podsjetimo, samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule bit će uhapšen kada kroči na tlo Bosne i Hercegovine s obzirom da je protiv njega podnesena krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti, saznaje Klix.ba.

Nakon što je policija poduzela određene aktivnosti jer je Tule napisao da svoju suprugu Aidu Tule drži zatočenu te da će je silovati i ubiti, on je danas objavio Facebook status u kome kaže da je sve bio “socijalni eksperiment”.

Preuzeto sa Klix.ba

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …