fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Pojačane mjere sigurnosti na koncertu izraelske pjevačice Yasmin Levy u Sarajevu

Izraelska pjevačica Yasmin Levy će večeras održati koncert u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, a mjere sigurnosti su pojačane.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je u depeši proslijeđenoj SIPA-i, Graničnoj policiji BiH, Federalnom MUP-u, MUP-u RS-a, kantonalnim MUP-ovima i Policiji Brčko distrikta navela kako sve policijske agencije u okviru svojih nadležnosti i na području na kojem djeluju trebaju povećati mjere sigurnosti, uključujući i prisustvo svojih pripadnika, na lokacijama kao što su javni objekti jevrejskog naroda, objekti države Izrael, kao i palestinski objekti.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH traži da se pojača prisustvo policije u blizini objekata od značaja za palestinsku i jevrejsku zajednicu.

Levy večeras nastupa u okviru turneje pod nazivom “Balkan Tour”. Ovog ljeta je nastupila na festivalima Belgrade River Fest i Banja Luka Fest.

Neke od njenih najpoznatijih pjesama su: “Una Noche Mas”, “La Alegria”, “Adio kerida”, “Olvidate de mi”, albumima “La Juderia”, “Mano Suave”, “Libertad” itd. Njena muzika je bazirana na ladino i flamenko kulturnoj baštini prožetoj modernim zvukom.

Pročitajte i ovo

Popularna Razo u Sarajevu na meti pljačkaša

U Sarajevu se desio neobičan incident kada je popularna Razija Razo Čolaković, uživajući u poziranju …