fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Dama napuhala 3,84 promila: Molila da joj se oduzme vozačka

Državljanka Hrvatske, 31-godišnja Darija osuđena jer je skrivila nesreću nesreću, a u krvi je imala 3,84 promila alkohola.

 

Prema donesenoj presudi, prošle je godine u novembru, oko 7.40 sati ujutro, zatečena pijana za volanom u Zagrebu, na raskrsnici Ivanićgradske, Planinske i Trga Volovčica.

U trenutku nesreće je u tolikoj mjeri bila pod utjecajem alkohola da nije bila sposobna učestvovati u saobraćaju, s obzirom na to da je koncentracija u krvi bila najmanje 3,84 promila – navodi se u presudi, a prenosi portal Danica.
PRONAĐENI TRAGEOVI LIJEKOVA

Osim toga, u krvi su joj pronađeni tragovi lijekova diazepama i njegovih metabolita nordazepama, oksazepama i temazepama, što je utvrđeno toksikološkim vještačenjem. Kod sebe nije imala ni vozačku dozvolu.

Darija (31) je dolaskom do tog raskršća “prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila kojim je upravljao Antonio koji se kretao ispred nje, a u trenutku nesreće se zaustavio ispred raskrsnice s Ivanićgradskom zbog zaustavljene kolone vozila”.

Nakon navedenog naleta, Darija je ponovno prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila koji je po vozaču Antoniju bio zaustavljen na kolniku Trga Volovčice, dijelom na nogostupu – ističe se u presudi.

MOLILA SUD DA JOJ UZME VOZAČKU

Darija je na sudu sve priznala. Kaže kako je svjesna svoje ogovornosti te je odlučila poći na liječenje od ovisnosti od alkohola.

Automobil više ne vozim, molim sud da mi oduzme vozačku na dvije godine jer se želim izliječiti i ne želim da se ovo ponovi. Trenutno ne radim, unazad tri mjeseca, pa mi je plaća minimalna, živim kod roditelja i oni mi pomažu – rekla je Darija.
Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila s ukupno 2.900 eura (5.700 KM) te joj je izrekla dvogodišnju zabranu vožnje.

Presuda je nepravomoćna i Darija se na nju može žaliti.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …