fbpx
Četvrtak , 23 Maja 2024

Brutalna kazna na Graničnom prelazu iz BiH u Hrvatsku

U utorak ujutro u 9:45 sati je putnik platio kaznu na Graničnom prijelazu Maljevac jer nije Carinskom službeniku prijavio nove gume koje je dan – dva prije kupio u Bosni i Hercegovini i montirao na svoje vozilo.

Naime, na pitanje carinika, da li ima nešto za prijaviti vozač je odgovorio da nema ništa osim ličnih stvari.Carinik je ipak napravio pregled vozila i pronašao račun od novih guma koje su u tom trenutku već bile montirane na vozilu.

To je Carinski prekršaj za kojeg vozač nije znao i nije bio upoznat da se to mora prijaviti na granici, jer da sam znao nebi račun držao kod sebe, navodi za naš Portal Gpmaljevac.com.

Vozaču je Carinski službenik zbog carinskog prekršaja izdao prekršajni nalog u visini od 322 eura sa troškovima jer vozač nije prijavio gume “SAVA Eskimo”, navodi se u prekršajnom nalogu!

Dakle račun ovih guma je bio koban po novčanik za vozača. Svaki novi dio za automobil (montiran ili ne) ste dužni prijaviti Carinskom službeniku na granici, a u nastavku pogledajte još jedan slučaj od ranije gdje je vozač kažnjen zbog velikog servisa kojeg nije prijavio na granici.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …