fbpx
Petak , 24 Maja 2024

Saudijci planiraju dozvoliti prodaju alkohola na Svjetskom nogometnom prvenstvu

Nakon što je postalo izvjesno da će Saudijska Arabija biti domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2034. godine, engleski mediji prenijeli su informaciju da će u ovoj azijskoj zemlji biti dozvoljena prodaja alkohola.

Saudijci posljednjih godina izdvajaju ogroman novac za nogomet, pojačali su svoju ligu brojnim zvijezdama svjetskog nogometa, a sada će dobiti i organizaciju Svjetskog prvenstva 2034. godine.To je postalo jasno danas, nakon što je jedini protukandidat Australija odustala od pokušaja da izađe na megdan Saudijskoj Arabiji na dan kada je istekao rok za prijave kandidata. Tako su Saudijci ostali jedini kandidat za organizaciju Mundijala.

“Istražili smo priliku za dostavljanje ponude i na kraju se odlučili da je ne pošaljemo. Uzevši u obzir sve faktore, došli smo do zaključka da to ne učinimo za takmičenje 2034. godine”, saopćili su iz Nogometnog saveza Australije.

Engleskim medijima odmah je bilo interesantno da li će se alkohol služiti u Saudijskoj Arabiji tokom prvenstva. Ako je vjerovati informacijama Suna, Saudijci su spremni to učiniti.

Ova većinski muslimanska zemlja navodno je već donijela odluku da dozvoli prodaju alkohola unutar hotela i u ograničenim zonama za navijače, što je bio slučaj i u Kataru krajem prošle godine.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …